STOP OP – DET ER FORÅR!


Det kribler og krabler alle vegne. Ud, ud, ud aktivitet på drengen. Men, tag det roligt. Gå forsigtigt til værks. Kroppen, hjernen og hjertet, det hele skal lige være med! Nogle af os kan blive helt deprimerede over al det forår uden at vide hvorfor. Men årstidsskift er bare ikke nemt for alle. Det indre ur skal vækkes og stilles.

Forårskur og udrensning
I gamle dage talte man ligefrem om begrebet forårskure. Man indsamlede alle de nye spændstige skud og brugte dem ind- og udvortes. Man drak og spiste af skovbundens små lysegrønne herligheder som brændenælde, mælkebøtte, skovsyre, ramsløg, røllike m.fl. – simpelthen for at udrense vinterens ophobning og evt. ødemer. Alle sammen fyldt med vitaminer, masser af kraft og helbredende safter.

Mælkebøtte og brændenælde
En plante som Fandens Mælkebøtte (Løvetand) er GENIAL. Den virker både udrensende og vanddrivende og er derfor genial mod gigt og ødemer. Den stimulerer lever og galdeblære og burde være i alle husapoteker. Man bruger de spæde blade til bl.a. te (frisk og tørret), men er også fantastiske i salat, kryddersmør mm.

Plukker man brændenælder, er det de små topskud man skal gå efter. Husk handsker. Den er smækfyldt med mineraler og er stærkt basisk. Kan hjælpe på besværlig vandladning og slidgigt. Brændenældesuppe, shots og lign. er også en herlig og nem mulighed.

Overhæld de friske skud med kogende vand og lad det trække er par minutter. Cirka to kopper te om dagen. Skift evt. imellem brændenælde og mælkebøtte, så du er godt kørende! Må aldrig overdrives. Keep it simple!

”Omgangen med planter og blomster er i sig selv et udmærket helbredelses- middel for sjæl og legeme” – citat BILZ den nye naturlægemetode (1842-1922)  

Åbne vinduer
Op med vinduerne. Det er forår og lad de små gå på bare tæer i varme rum. Også et råd fra gamle dage (læs: sidst i 1800 tallet). Man sagde at det hærdede de små børn.

Stenbiderrogn
Et andet sikkert tegn er stenbiderrognen i fiskemandens køledisk. En yderst delikat spise som ingen bør undvære. Prøv f.eks. denne opskrift som strækker lidt længere. Køb og spis med det samme.

Opskrift: Kost og ernæringsvejleder Kathrine Holmegard 

Til 4 personer:

Forårssalat med rygeost og stenbiderrogn

4 små hjertesalat

150 g rygeost

1/2 dl piskefløde

1 spsk cremefraiche

1 lille fintsnittet rødløg

1 spsk hakket dild

1/4 agurk

6 radiser

salt og peber

Skyl salat og pil bladene fra hinanden. Rør rygeost, piskefløde og cremefraiche godt sammen og tilsæt rødløg og dild. Skræl agurken, fjern kernerne og skær den i små tern. Skær også radiserne i små tern og rør begge dele i cremen og smag til. Anret en skefuld creme i hvert salatblad og top med stenbiderrogn og evt. lidt dild.

Klinik nyt – Ny behandling  
Fra maj måned tilbyder jeg: ”En til en” dags-behandlinger i Hundested

En herlig kombination af frihed, velvære, opleve, være på og være langt væk -alt sammen på en dag. Dagen vælger vi sammen. Bestilles 1 måned i forvejen.

  • 10-15 på et ”Smulltronställe” i Hundested
  • Velkomst på stranden med friskpresset juice og hjemmebagt bolle
  • Walk & Talk langs havet
  • Dyp i havet eller barfodsgang i strandkanten (sundt)
  • Fodbad og massage med tang
  • 75 min massage i stilhed
  • Under hele dagen vil der være lette sunde snacks, god kaffe og teKr. 700,- (hvis I gerne vil være to, så kan det godt lade sig gøre også)

Bike & Bites
Læs mere om denne fede event her på hjemmesiden – det bliver sommerens must try!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.